Vaniljbullar.
Ingredienser
150gr smör
5dl mjölk
50gr jäst
1dl socker
0,5tsk salt
ca. 13 dl mjöl
Fyllning
Smör
Vaniljsocker
Strösocker
Pensling och garnering
1ägg + lite mjölk
Pärlsocker
How to
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken, värm till 37grader.
Smula jästen i en bunke, häll på lite utav degvätskan och rör till jästen löser sig, häll sedan på resterande degvätska samt socker.
Tillsätt salt och mjöl lite i taget.
(Det receptet jag kollade saknade kardemumma, skit dumt för jag glömde av det helt då! Blir ju inte lika gott utan det så släng i lite sånt med (helst färskmalen))
Arbeta till smidig deg, låt jäsa under bakduk minst 30min, helst runt 45 min.
Dela upp degen och kavla ut, bred på fyllningen.
Gör sedan som du vill, rulla ihop och skär som vanliga eller min favorit vänd den dubbelt och skär som remsor och gör en knut på det, vaniljknutar, mums!
Låt jäsa ytterligare 30 min (den här gången räcker det med 30) under bakduk.
Sätt ugnen på 200gr, pensla dom jästa bullarna med ägg o mjölk blandningen, dra på pärlsocker (mycket ska det vara!) sen in i ugnen ca 5-10min.
Njut!
Lite fjösigt med strösocker men glömde köpa det o då får man ju hushålla :P
Lika goda var dom ändå!
-Bye ♥
150gr smör
5dl mjölk
50gr jäst
1dl socker
0,5tsk salt
ca. 13 dl mjöl
Fyllning
Smör
Vaniljsocker
Strösocker
Pensling och garnering
1ägg + lite mjölk
Pärlsocker
How to
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken, värm till 37grader.
Smula jästen i en bunke, häll på lite utav degvätskan och rör till jästen löser sig, häll sedan på resterande degvätska samt socker.
Tillsätt salt och mjöl lite i taget.
(Det receptet jag kollade saknade kardemumma, skit dumt för jag glömde av det helt då! Blir ju inte lika gott utan det så släng i lite sånt med (helst färskmalen))
Arbeta till smidig deg, låt jäsa under bakduk minst 30min, helst runt 45 min.
Dela upp degen och kavla ut, bred på fyllningen.
Gör sedan som du vill, rulla ihop och skär som vanliga eller min favorit vänd den dubbelt och skär som remsor och gör en knut på det, vaniljknutar, mums!
Låt jäsa ytterligare 30 min (den här gången räcker det med 30) under bakduk.
Sätt ugnen på 200gr, pensla dom jästa bullarna med ägg o mjölk blandningen, dra på pärlsocker (mycket ska det vara!) sen in i ugnen ca 5-10min.
Njut!
Lite fjösigt med strösocker men glömde köpa det o då får man ju hushålla :P
Lika goda var dom ändå!
-Bye ♥