Morotskaka
Min lilla majskrok ville ha ett recept på morotskaka.
Självklart hittade jag inte mitt vanliga recept här hemma, det hade ju vart överskattat att hitta saker man letar efter eller hur! Men har letat runt lite efter det som ser mest ut som mitt vanliga. Så lägger upp det här istället för att smsa över det.
Ingredienser
2 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 dl rapsolja (alt. matolja)
3 dl finrivna morötter
Glasyr
200 gr philadelphiaost
1-2 dl florsocker
Lite lime/citronsaft efter smak
How to
Vispa ägg och socker pösigt (vitt). Blanda ihop alla torra ingredienser, blanda ner i äggsmeten. Vispa ner oljan och vänd sedan ner dom finrivna morötterna.
Töm i en form med löstagbara kanter (lättast) alt. smörj en vanlig form. Grädda i ugn, 175 grader i ca 45 min.
Tag ut kakan och låt sen svalna helt och hållet. Blanda philadelphiaosten med florsocker tills det får en bra krämig konsistens (den blir krämigare ju mer florsocker man har i) Smaka av med antingen lime eller citronsaft beroende på vilket man tycker är godast. Smeta på kakan och njut ;)
Wiee, hittade precis ett kort efter sjut mycket letande! Från min födelsedags fest.
Då gjorde jag morotskakan i muffins form, funkar också alldeles ypperligt, tänk på att korta ner tiden i ugnen då bara!
-Bye ♥
Självklart hittade jag inte mitt vanliga recept här hemma, det hade ju vart överskattat att hitta saker man letar efter eller hur! Men har letat runt lite efter det som ser mest ut som mitt vanliga. Så lägger upp det här istället för att smsa över det.
Ingredienser
2 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 dl rapsolja (alt. matolja)
3 dl finrivna morötter
Glasyr
200 gr philadelphiaost
1-2 dl florsocker
Lite lime/citronsaft efter smak
How to
Vispa ägg och socker pösigt (vitt). Blanda ihop alla torra ingredienser, blanda ner i äggsmeten. Vispa ner oljan och vänd sedan ner dom finrivna morötterna.
Töm i en form med löstagbara kanter (lättast) alt. smörj en vanlig form. Grädda i ugn, 175 grader i ca 45 min.
Tag ut kakan och låt sen svalna helt och hållet. Blanda philadelphiaosten med florsocker tills det får en bra krämig konsistens (den blir krämigare ju mer florsocker man har i) Smaka av med antingen lime eller citronsaft beroende på vilket man tycker är godast. Smeta på kakan och njut ;)
Wiee, hittade precis ett kort efter sjut mycket letande! Från min födelsedags fest.
Då gjorde jag morotskakan i muffins form, funkar också alldeles ypperligt, tänk på att korta ner tiden i ugnen då bara!
-Bye ♥