Lussekatter
Receptet kommer här!
Ingredienser:
50 gr jäst (för söta degar)
100 gr smör
5 dl mjölk
1 gr saffran (2 påsar)
250 gr lätt kesella
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
17 dl vetemjöl
What to do:
Smält smöret i en kastull, i med mjölken och värm till fingervarmt (37 grader)
Smula jästen i en bunke (väldigt stor bunke) och häll över degspadet (ta bara lite så löser sig jästen lättare)
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Knåda degen lätt och dela upp den i 30 bitar. Rulla ut och ihop till valfria former (vanliga lussekatter, snoppar, tuttar you name it ;))
Låt dom jäsa övertäckta på en plåt i minst 30 minuter till.
Sätt ugnen på 225 grader, penla med uppvispat ägg och grädda i ca 8 miuter. Håll koll på dom hela tiden.
(Receptet från Kokaihop.se, bild: Min egen)
Tada!
-Bye ♥
Ingredienser:
50 gr jäst (för söta degar)
100 gr smör
5 dl mjölk
1 gr saffran (2 påsar)
250 gr lätt kesella
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
17 dl vetemjöl
What to do:
Smält smöret i en kastull, i med mjölken och värm till fingervarmt (37 grader)
Smula jästen i en bunke (väldigt stor bunke) och häll över degspadet (ta bara lite så löser sig jästen lättare)
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Knåda degen lätt och dela upp den i 30 bitar. Rulla ut och ihop till valfria former (vanliga lussekatter, snoppar, tuttar you name it ;))
Låt dom jäsa övertäckta på en plåt i minst 30 minuter till.
Sätt ugnen på 225 grader, penla med uppvispat ägg och grädda i ca 8 miuter. Håll koll på dom hela tiden.
(Receptet från Kokaihop.se, bild: Min egen)
Tada!
-Bye ♥