Gräddkola
Lite bakinspiration såhär i juletid!
Gräddkola.
Ingredienser
100gr smör
2dl vispgrädde
3dl strösocker
1dl ljus sirap
1tsk vaniljsocker
How to
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull (ganska stor så det kan koka på ordentligt).
Koka hetsigt, rör om då och då så det inte fastnar i botten. Koka ca 10-20 min beroende på storleken på kastrullen. Tills smeten har en temperatur på 120-125grader, eller det går att göra ett kulprov.
Häll upp i antingen en smörad form eller en form klädd i bakplåtspapper. Låt stelna tills det går att klippa isär och packa ihop i bakplåts/smörpapper.
Jag råkade låta mina koka liite för länge (ingen bra idé att göra kola och knäck samtidigt) och sen lät jag det stå i kylen för länge så det va svårt att dela på. *Ooops*
Om dom kokar lite för länge blir dom bara lite hårdare, men jag värmer dom bara lite i mikron så är dom super smaskiga! Och så packade jag dom i aluminiumfolie, det va mycket lättare.
-Bye ♥
Gräddkola.
Ingredienser
100gr smör
2dl vispgrädde
3dl strösocker
1dl ljus sirap
1tsk vaniljsocker
How to
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull (ganska stor så det kan koka på ordentligt).
Koka hetsigt, rör om då och då så det inte fastnar i botten. Koka ca 10-20 min beroende på storleken på kastrullen. Tills smeten har en temperatur på 120-125grader, eller det går att göra ett kulprov.
Häll upp i antingen en smörad form eller en form klädd i bakplåtspapper. Låt stelna tills det går att klippa isär och packa ihop i bakplåts/smörpapper.
Jag råkade låta mina koka liite för länge (ingen bra idé att göra kola och knäck samtidigt) och sen lät jag det stå i kylen för länge så det va svårt att dela på. *Ooops*
Om dom kokar lite för länge blir dom bara lite hårdare, men jag värmer dom bara lite i mikron så är dom super smaskiga! Och så packade jag dom i aluminiumfolie, det va mycket lättare.
-Bye ♥