Husmors dag- Bullbak i stora lass..
Go morron!
Har sovit sjukt ostabilt inatt, är så van vid att sova själv men Peter gick på semester igår så nu fick jag sällskap.. Blev helt sjukt varmt i sovrummet då, så fick öppna fönstret men eftersom vi har vindsvåningen o fönstrena öppnas inåt så regnar det in nått såpass.. Så vi har handdukar i alla fönster :P Sen vaknade vi med ett jäkla ryck vid 2 snåret när det lät som en bomb smällde av utanför, jäkla åska... Och sen gick Peter upp vid 4, klockan 6 va han i stan o på tåget upp till Stockholm o Sonisphere ihop med Sylve.. Hoppas dom får det toppen!
Själv är jag däremed ensam hemma hela helgen, men det är jobbhelg denna o nästa så det är ganska skönt att han är borta ändå.. Idag börjar jag inte fören 16.45 så ska ta tag i lite saker här hemma snart, dra damsugaren över golvet, hela köket är täckt av ett lager mjöl efter baket igår :P O så funderar ja på att ta en promenad men får se om jag hittar energin här någonstans..
Igår fick jag ett ryck o hade en riktig bakdag.. Det blev hallongrottor, vaniljbullar och köttfärslimpa till middag.. Mums på alltihopa!
Tänkte slänga upp recepten här, för dom va super bra.. Kör upp hallongrottorna idag :)
Hallongrottor
200 grader, 15-20 min, ca. 20-25st stora.
Ingredienser:
•4dl vetemjöl
•1dl potatismjöl
•1,25 dl strösocker
•1,5 msk vaniljsocker
•1 tsk bakpulver
•1 krm salt
•225 gr smör, kylskåpskallt
•ca 3 msk hallonsylt, till toppingen
›Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i småbitar, häll ner det i mjölblandningen. Blanda till en deg med hjälp av matberedare eller nyp ihop smör och mjöl med fingrarna. Arbeta snabbt så att smöret inte smälter.
›Värm ugnen till 200 grader. Ställ upp pappersformar på en plåt, eventuellt behövs 2 plåtar. Rulla små kulor av degen och tryck försiktigt ut en grop med fingrarna. Lägg kakan i pappersformen och lägg en klick sylt i gropen.
›Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-20 min. Låt svalna.
Receptet har jag hämtat härifrån; http://www.tasteline.com/Recept/Lagom_stora_hallongrottor
Men jag har gjort lite egna ändringar, b la ändrade jag baktiden och värmen till den som står i det här receptet eftersom jag ville göra större kakor. Och så tog jag i mer smör, tog det som stod i receptet men då var det bara smulor, vet inte hur mycket mer smör jag tog i men ca 100gram. Ta i tillräckligt för att det ska bli en deg och att den går att forma, ta i lite i taget.
Går ypperligt bra att förvara o äta direkt från frysen.. Det gjorde jag alltid när jag fick hallongrottor från min gammelfaster i födelsedagspresent.. Dom godaste ♥
Käkade lite mumsig frukost imorse också (haha för typ en timma sen...)
Fröjd från pågen men gurka och en björnbärssmoothie (som jag tömde ut 2 sek efter att jag tagit kortet, såå äckligt med massa kärnor i o jag orkade inte sila den *uäk*.. Så det blev te till istället :))
Såhär blir det när jag inte orkar fixa iordning mig o ta ego kort.. Då blir det en massa på mat istället :P
-Bye ♥
Har sovit sjukt ostabilt inatt, är så van vid att sova själv men Peter gick på semester igår så nu fick jag sällskap.. Blev helt sjukt varmt i sovrummet då, så fick öppna fönstret men eftersom vi har vindsvåningen o fönstrena öppnas inåt så regnar det in nått såpass.. Så vi har handdukar i alla fönster :P Sen vaknade vi med ett jäkla ryck vid 2 snåret när det lät som en bomb smällde av utanför, jäkla åska... Och sen gick Peter upp vid 4, klockan 6 va han i stan o på tåget upp till Stockholm o Sonisphere ihop med Sylve.. Hoppas dom får det toppen!
Själv är jag däremed ensam hemma hela helgen, men det är jobbhelg denna o nästa så det är ganska skönt att han är borta ändå.. Idag börjar jag inte fören 16.45 så ska ta tag i lite saker här hemma snart, dra damsugaren över golvet, hela köket är täckt av ett lager mjöl efter baket igår :P O så funderar ja på att ta en promenad men får se om jag hittar energin här någonstans..
Igår fick jag ett ryck o hade en riktig bakdag.. Det blev hallongrottor, vaniljbullar och köttfärslimpa till middag.. Mums på alltihopa!
Tänkte slänga upp recepten här, för dom va super bra.. Kör upp hallongrottorna idag :)
Hallongrottor
200 grader, 15-20 min, ca. 20-25st stora.
Ingredienser:
•4dl vetemjöl
•1dl potatismjöl
•1,25 dl strösocker
•1,5 msk vaniljsocker
•1 tsk bakpulver
•1 krm salt
•225 gr smör, kylskåpskallt
•ca 3 msk hallonsylt, till toppingen
›Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i småbitar, häll ner det i mjölblandningen. Blanda till en deg med hjälp av matberedare eller nyp ihop smör och mjöl med fingrarna. Arbeta snabbt så att smöret inte smälter.
›Värm ugnen till 200 grader. Ställ upp pappersformar på en plåt, eventuellt behövs 2 plåtar. Rulla små kulor av degen och tryck försiktigt ut en grop med fingrarna. Lägg kakan i pappersformen och lägg en klick sylt i gropen.
›Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-20 min. Låt svalna.
Receptet har jag hämtat härifrån; http://www.tasteline.com/Recept/Lagom_stora_hallongrottor
Men jag har gjort lite egna ändringar, b la ändrade jag baktiden och värmen till den som står i det här receptet eftersom jag ville göra större kakor. Och så tog jag i mer smör, tog det som stod i receptet men då var det bara smulor, vet inte hur mycket mer smör jag tog i men ca 100gram. Ta i tillräckligt för att det ska bli en deg och att den går att forma, ta i lite i taget.
Går ypperligt bra att förvara o äta direkt från frysen.. Det gjorde jag alltid när jag fick hallongrottor från min gammelfaster i födelsedagspresent.. Dom godaste ♥
Käkade lite mumsig frukost imorse också (haha för typ en timma sen...)
Fröjd från pågen men gurka och en björnbärssmoothie (som jag tömde ut 2 sek efter att jag tagit kortet, såå äckligt med massa kärnor i o jag orkade inte sila den *uäk*.. Så det blev te till istället :))
Såhär blir det när jag inte orkar fixa iordning mig o ta ego kort.. Då blir det en massa på mat istället :P
-Bye ♥